Tildas saga

En hälsning från nu

Hej Tilda! Ibland händer saker som gör att vi måste byta roll du och jag. Nu tar jag över författarskapet för att jag vill att du ska veta, när du blir stor. 

Just nu är det mycket som händer i världen. Människor blir sjuka över alla kontinenter och smittan sprider sig till allt fler. Värst av allt är nog inte sjukdomen i sig utan paniken som medier skapar hos individer i våra samhällen. De som skulle vara mest rädda är de som är äldre eller kroniskt sjuka men, vanliga människor har blivit helt galna. De handlar toalettpapper för att kunna använda under ett helt decennium och pulvermos för lika lång tid (vem äter ens det!?). Konservburkarna börjar ta slut och blöjor finns bara i nyfödd-storlek. Vilken tur att vi har ett gäng hemma. På varje gata gapar det nästan tomt, de flesta håller sig inomhus. Biografer, gym, lekland och museer håller stängt. Pappas kontor har också stängt för att deras verksamhet måste kunna leverera, det handlar om rikets säkerhet säger de. I Danmark och Norge stänger alla skolor för att minska smittspridning och hela Italien och Spanien sitter i karantän. SAS, flygbolaget säger upp 10 000 anställda och varje konsert, fotbollspublik och hela slutspelet i hockey är inställt. Det är ett oklart läge, vi vet inte riktigt vad som händer. Vi är inte rädda utan snarare fascinerande hur människor kan skapa sådana rädslor. I fredags var en historisk dag. Då sjönk Stockholmsbörsen mest någonsin på en enskild dag - 11,4%.

Hemma i vår värld har vi lekt och lekt. Vi har varit i parker både på förmiddagarna och eftermiddagarna och däremellan tagit en sovpaus. Vi har bakat med trolldeg och planterat. Vi har övningssuttit på pottan och vi har gosat och mysit. Du pratar, typ hela tiden. Vi tycker att du är så cool, som kan så mycket och är så liten och samtidigt så stor. Du kan hoppa, berätta om saker du varit med om och vem du saknar. Du minns och du kan, nästan allt i hela världen. Du sprider glädje och lycka och är precis den som behövs i vår familj för att kunna ge vem som helst ett pirrande skratt i denna omvälvande värld som är omkring oss just nu.

Massor med kärlek ❤️ Mamma 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)